یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان امروز(دوشنبه)وراد قطر شده است.
مقام ها در پاکستان می گویند که یوسف رضا گیلانی نخست وزیر این کشور، در سفر به دوحه، با مقام های قطری دیدار و در مورد موقف پاکستان در قبال پروسه صلح در افغانستان گفتگو خواهد کرد.
آقای گیلانی روز گذشته در اسلام آباد به خبرنگاران گفت که برای آوردن صلح در افغانستان تلاش خواهد کرد و از هرگونه اقدامی در این زمینه که به نفع افغانستان باشد، حمایت می کند.
شماری از کارشناسان می گویند که فشار هاي متعدد باعث شده است كه آقاي گيلاني به قطر سفر كند
چندی پیش شماري از رسانه ها گزارش دادند كه افغانستان در گفتگو های صلح قطر نقش نداشته و مذاکرات میان طالبان و امریکایی ها به شکل مخفیانه ای دنبال می شود.
چندی پیش سفیر امریکا درکابل با رد این ادعا به رسانه ها گفت که افغانستان، در گفتگو های صلح با طالبان، نقش کلیدی خواهد داشتت.
مانور سیاسی
آگاهان امور می گویند، از آن جايي كه امریکا به پاکستان در گفتگو های صلح قطر نقش نخواهد داد، نخست وزیر پاكستان مي خواهد با اين سفر موجوديت خود را براي مردم ثابت كند.
احمد سعيدي، كارشناس مسايل سياسي در گفتگو با خبرگزاري بخدي گفت كه سفر نخست وزير پاكستان به قطر، بيشتر به مانوری سیاسی می ماند نه سفر رسمی کاری .
آقاي سعيدي افزود، فشار هاي متعدد باعث شده است كه آقاي گيلاني به قطر سفر كند؛ از جمله، فشار مردم بالاي دولت پاكستان باعث تحرک سیاستمداران پاکستانی شده است.
به گفته او، مردم پاکستان از دولت این کشور انتقاد کرده اتد که چرا در حاشیه مذاکرات دوحه قرار گرفته و نتوانسته است؛ ادامه حضورش در بازی های سیاسی را خوب مدیریت کند.
سعيدي گفت: "يوسف رضا گيلاني با اين سفر مي خواهد ثابت كند كه در تصميم گيري هاي منطقه سهيم و به حاشيه رانده نشده است.
آقاي سعيدي در مورد مذاكرات صلح با طالبان در قطر و موضع گيري هاي طالبان اظهار داشت كه مذاكرات در قطر و جنگ در افغانستان، همه بازي هاي سياسي است.
او گفت كه بنابر گزارش ها، چندي پيش مقام هاي امريكايي با رهبران كليدي پاكستان در يك پايگاه نظامي امريكا، ديدار كرده اند.
به گفته او، این دیدار سران گروه طالبان و امريكا در كشتي "الحديد" در يك پايگاه نظامي امريكا، بيرون از خاك قطر صورت گرفته است..
آقاي سعيدي گفت كه باراك اوباما رييس جمهور امريكا با ميان آوردن مسئله قطر مي خواهد، در انتخابات رياست جمهوري آينده امريكا برنده شود.
او افزود از سوی دیگر طالبان مي خواهند با ميان آوردن بهانه هاي مختلف تا سال 2014 زندانيان كليدي خود را آزاد كنند."
محمد الياس يورش – كابل
خبرگزاري بخدي
ورود
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری بخدی می باشد. هرگونه استفاده غیرقانونی از مطالب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت.
استفاده از مطالب ویب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.
طراحی و توسعه ویب سایت توسط TechSharks